SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

HALK OYUNLARI

Çocukların aynı müzikte, aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkarmaları, toplu halde elele tutuşmaları, komutla hareket etmeleri, onların tamamen bütünleşmelerini ve birlik içinde oyun bitene kadar dikkati kaybetmeden organize olmalarını ve kurallara uymalarını sağlar.
Halk oyunları dersi çocukların sorumluluk duygularını da geliştirir. Çocuklarda özgüvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür. Yapılan takım çalışmaları, içine kapanık ya da dikkati daha az olan çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olur. Hep birlikte çıkarılan bir gösteri, çocuklarda “başardım” duygusunun açığa çıkmasını ve “daha iyisini yapabilirim” şeklinde motive olmalarını sağlar.
Sayısal zekânın gelişmesinde de halk oyunları dersi önemlidir. Ritim duygusunun gelişmesi, çocukların okuldaki diğer derslerine olumlu etki eder. Dikkatlerini daha kolay toplamalarını sağlar. Ritmi yakalayan çocuklar grup çatısı altında bir olmayı ve grupla hareket etmeyi öğrenirler. Bireysel anlamda kendilerini ifade etme yetenekleri de artar.
Halk oyunları çocuklara estetik kazandırır. Sanat duygularını pekiştirir.
Tüm bunlardan yola çıkarak öğrencilerimizi Halk Oyunlarında desteklemekteyiz.

TENİS

Tenis, başlı başına sosyal yaşamı destekler... Öğrencilerimiz tenis sayesinde, hem özel hay

HALK OYUNLARI

MODERN DANS