Laboratuvarlar

FEN LABORATUVARI

Okulumuzda fen eğitimi programları öğrencilerin görerek, duyarak, deneyerek öğrenmelerini sağlamak amacı ile hazırlanmış laboratuarlarda, grup çalışmaları, bireysel çalışmalar, kulüpler ile proje çalışmalarının yapılması esas alınmıştır.

Laboratuarlarımızda uygulanan deneyde amaç, bilimi tanımak ve sevdirmek, günlük yaşantımızda çevremizde gördüğümüz olayları sorgulayan, nedenlerini araştıran bireyler yetiştirmek, bunu yaparken de bilimin eğlenceli yönünü öğrencilerin keşfetmesine yardımcı olmaktır.

Laboratuarlarımızda yapılan deneyler, konuların daha iyi kavranmasını sağladığı gibi; aynı zamanda bilimsel yöntem kullanılarak öğrencilerin verilen talimatları uygulama, hipotez kurma, bunu test etme, veri toplama sonucuna varma gibi becerilerinin gelişmesi için ortam sağlamaktadır.

BİLGİSAYAR LABORATUVARI

Bilgisayar destekli eğitim uyguladığımız okulumuzda tam donanımlı bilgisayar laboratuarımız bulunmaktadır. Laboratuvarlarda öğrencilerimizin, son teknoloji ile iç içe olmaları, bilişim dünyasını tanımaları, akademik becerilerini çağın teknolojik özellikleri doğrultusunda geliştirmeleri sağlanmaktadır. Okul çapında alt yapısı kurulmuş, okul ağının hızlı ve kesintisiz internet bağlantısı da sağlanmıştır.

Okulumuzda Projeksiyon cihazı, sunum perdeleri, akıllı tahta gibi eğitim öğretimin direkt olarak içerisinde bulunan teknolojik cihazlar bulunup öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sürekli olarak açıktır.